Tjeerd de Jong prijs 
 
Bestuur de Jong's leen log in voor tekstopties 

Onderstaande tekst is overgenomen van www.dejongsleen.nl.

 

De stichting Gebroeders de Jong's Leen bestond in 2011 90 jaar en in dat kader heeft de Stichting in samenwerking met de Universiteit Wageningen de Tjeerd de Jong-prijs in het leven geroepen. Deze prijs wordt jaarlijks ter beschikking gesteld.

Tjeerd de JongDe prijs betreft een onderzoeksprijs op het gebied van Dierhouderij en Economie en is een aanmoediging voor excellente studenten Master of Science voor het uitvoeren en verdiepen van bijzonder onderzoek of idee.

Voor deze onderzoeksprijs wordt maximaal een drietal studenten genomineerd van de opleiding Dierwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen die in de afrondende fase van hun studie deelnemen aan het vak Research Mastercluster. In het kader van dat vak schrijven zij een voorstel voor een eigen onderzoeksproject. De genomineerden dingen met hun onderzoeksproject en hun voorstel tot uitvoering van het project mee naar de prijs. De winnaar ontvangt een geldbedrag. Alle genomineerden ontvangen een aandenken. 

De jury bestaat uit twee wetenschappelijke leden en een afvaardiging van het bestuur van de Stichting. 

De prijs is voor de eerste maal uitgereikt op 4 november 2011 te Wageningen.

De prijs

De winnaar van de Tjeerd de Jongprijs 2011 ontvangt een geldbedrag van 2.000 euro dat moet worden besteed in het kader van het winnende onderzoeksproject. Daarnaast ontvangen de drie genomineerden ieder een aandenken in de vorm van een beker van Makkumer Aardewerk, geproduceerd door de Koninklijke Aardewerkfabriek Tichelaar te Makkum.